2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Šildytuvai-konvektoriai


Yra daugybė būdų namams apšildyti. Nuo krosnies iki karštos moters. Tačiau būtų galima išskirti vieną paprasčiausių - tai šildytuvai-konvektoriai. Jie išsiskiria tiek saugumu, tiek ir ekonomiškumu. Juos galima kabinti ant sienos, nešioti po kambarį arba tiesiog padėti ant žemės. Juos sudaro iš skardos pagamintas korpusas, o viduje yra kaitinimo elementas. Būtent per jį ir cirkuliuoja oras.
Šis prietaisas - nepamainomas draugas studentų bendrabučiuose. Juk žinome, kad būtent šioje vietoje langai praleidžia šaltį, o radiatoriai vos vos šildo. Nors paprastai studentų namuose šildytuvai yra draudžiami, kadangi naudoja daug elektros, tačiau šildytuvą-konvektorių per kambarių tikrinimą nesunkiai galima paslėpti spintoje po rūbais, nes jis užima labai mažai vietos. Be to - šiuolaikiniai konvektoriai naudoja minimalų kiekį elektros, dėl to nekyla grėsmė, kad neatlaikys saugikliai ar kils gaisras.
Kita vieta, kurioje šildytuvai-konvektoriai yra nepamainomi, yra darbovietė. Ypač aktualu, jei darbas yra sėdimas. Ilgą laiką nejudant sulėtėja kraujo apytaka, dėl ko darbuotojams žiemos metu dažniausiai būna šalta. Šiuo atveju šildytuvas-konvektorius tampa išsigelbėjimu. Jį galima pasistatyti ant stalo arba tiesiog pasidėti šalia kojų. Kai nekamuoja šaltis - darbas tampa produktyvesnis, sumažėja rizika susirgti gripu ar peršalimu. Verta paminėti, kad tokie šildytuvai turi šilumos reguliavimo funkciją, taigi tiks ir tiems, kurie mėgsta daug šilumos, ir tiems, kuriems pakanka vos šilto vėjelio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą